dutchnetworks logo

GEEN KEUZE IS GEEN OPTIE, KIES VOOR EEN next-GEN CYBERSECURITY OPLOSSING WELKE CYBERSECURITY STRATEGIE VOLGT UW BEDRIJF?

In de praktijk merken onze cyberspecialisten dat dit een lastige vraag is die vaak niet goed beantwoord kan worden. De meeste bedrijven weten dat ze eigenlijk meer zouden moeten doen om hun bedrijfsdata te beveiligen. Het gaat verder dan alleen een (IT) medewerker hier verantwoordelijk voor maken. Het begint bij een goed plan waarbij er rekening wordt gehouden met meerdere scenario’s, uiteenlopend van ransomware tot datadiefstal. Maar waar begint het digitaal beveiligen? Eerst een cursus voor het personeel of toch een goede firewall?

Cybersecurity overzicht

Uit jarenlange ervaring kunnen de cyberspecialisten van dutchnetworks wel vertellen dat de meeste bedrijven hun cyberweerbaarheid niet op orde hebben. Veel voor de hand liggende aandachtspunten worden in de basis ‘vergeten’ of als ‘niet belangrijk genoeg’ bestempeld, waardoor het actuele beveiligingsniveau laag ligt. Het bedrijf loopt hierdoor (onnodig) risico op basis van hun cybersecurity en voldoet dan zeker niet aan de verwachte compliance regels. Een duidelijk beeld van het cybersecurity spectrum krijgen is lastig, want waar bescherm je je tegen en tegen welke prijs? Wij adviseren om te kijken naar de meest voorkomende aanvallen. Met welke oplossingen dek je het grootste deel van het spectrum? In veel gevallen gaat het uiteindelijk ook om de balans tussen effectiviteit en kosten.

Firewall security
Beveilig het in- en uitgaande verkeer van uw netwerk door een next generation firewall voorzien van deep package inspection.

Netwerk security
Maak het cybercriminelen zo lastig mogelijk! Dutchnetworks configureert specifieke policy’s om uw netwerk maximaal te beveiligen.

Endpoint security
Beveilig al uw servers, pc’s en laptops met de software van SentinelOne. Zo beschermt u uw apparaten tegen onder andere ransomware.

Hoe goed is uw bedrijfsdata beveiligd? cybersecurity indicator

Waar bevindt uw bedrijf zich op de cybersecurity indicator? De gemiddelde score van een Nederlands bedrijf op de cybersecurity indicator is slechts 16%*. Dutchnetworks adviseert te investeren in de drie belangrijkste elementen die kostentechnisch het meest interessant zijn om goed af te schermen. De combinatie van Firewall, Network en Endpoint security, ook wel de FNE Security oplossing genoemd, is wat dutchnetworks zou aanbevelen om uw bedrijfsdata te beschermen.

Cybersecurity indicator in Nederland

0%

Gemiddeld NL 16%

FNE security 90%

Firewall security
Belangrijk 25%
Network security
Belangrijk 20%
Endpoint security
Zeer belangrijk 45%
Firewall + Netwerk + Endpoint security (FNE)
Zeer grote dekking door de combinatie 90%

*aangegeven percentages zijn indicatief op basis van de ervaringen van de cyberspecialisten van dutchnetworks 

Firewall, Netwerk & Endpoint protection Het advies: FNE security

Dutchnetworks gelooft in het combineren van de drie belangrijkste elementen, dit start bij het beschermen van de internetverbinding. Door de plaatsing en configuratie van een next generation firewall, kan er een data inspectie plaatsvinden van al het verkeer over uw bedrijfsnetwerk. Het algemene netwerk, bekabeld maar ook via de Wi-Fi, is kwetsbaar. Wij adviseren en configureren uw netwerk met helder afgesproken regels voor alle medewerkers, die specifiek bepalen wat zij mogen op het netwerk.

Mag het IP-adres dat is toegewezen aan een printer ook toegang krijgen tot de dataserver? Worden onbekende apparaten toegelaten op de Wi-Fi of mag een medewerker een eigen laptop van huis meenemen? Hier worden door ons regels voor opgesteld (policy’s).

FNE Security logo
Overal ter wereld veilig verbonden met het bedrijfsnetwerk
Cybersecurity overzicht kantoor

Sentinelone endpoint security Beveilig uw PC's ,laptops en tablets

De endpoints zijn de meest zwakke schakels in de keten. Deze beschermen wij een met next generation endpoint security van SentinelOne. Door deze combinatie en het juist configureren van uw netwerk en firewall kan een bescherming van 90% behaald worden. Deze risicopercentages zijn gebaseerd op de meest voorkomende aanvallen en hacks wereldwijd. Dutchnetworks blijft zich verdiepen in toekomstige cybersecurity oplossingen.  Daarnaast adviseren wij bij digitale bedrijfsstrategieën zodat bedrijven opgewassen zijn tegen steeds verder ontwikkelende cyberdreigingen. Hiermee wordt de bewustwording vergroot en de kans op menselijk falen verkleind, waardoor de gevolgen worden beperkt. Is uw bedrijf klaar voor de volgende stap? Neem contact op met één van onze cybersecurity adviseurs.

Cybersecurity; alles in één online magazine 2023 De basis van cybersecurity uitgelegd

Het afgelopen decennia is er voor bedrijven veel veranderd. Cybersecurity is een belangrijk punt geworden tijdens het overleg met de IT afdeling. Is er een up-to-date actieplan in geval van een datagijzeling? Heeft het personeel een awareness training gevolgd? Is elk endpoint beveiligd (PC, laptop, telefoon), waarmee vanuit huis of onderweg gewerkt wordt? Zijn de medewerkers op de hoogte van de risico’s als er wordt ingelogd op een openbaar WIFI netwerk en wie is er verantwoordelijk voor deze informatiestroom naar de medewerkers?

Om de cyberweerbaarheid van uw bedrijf te vergroten, heeft dutchnetworks een basisuitleg geschreven over de actuele cybersecurity risico’s. Deze kunt u gratis downloaden. Uiteraard kunnen onze cyberspecialisten u nog gerichter informeren over de mogelijkheden die dutchnetworks aanbiedt, specifiek voor uw bedrijfssituatie. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Cybersecurity magazine