dutchnetworks logo

Netwerk architectuur specialisten Denk toekomst gericht en kies voor een doordachte netwerk architectuur

Wat is netwerk architectuur? Des te groter uw bedrijf groeit, des te ingewikkelder uw datanetwerk wordt. Uw IT’ers zijn goed in werkplekbeheer, maar vinden het wellicht lastig om door de complexiteit van nieuwe hardware de veiligheid en de stabiliteit van uw netwerk te garanderen. Om een grote stap te zetten in de richting van een betrouwbare en doordachte netwerk architectuur, is het van belang u goed te laten adviseren. De netwerk architecten van dutchnetworks kunnen uw team ontzorgen door een doordacht plan van aanpak te maken.

Netwerk architectuur

Op basis van een uitgebreid technisch advies, een hardware plan en een configuratie- en cybersecurityplan adviseren zij u hoe u uw netwerk optimaal kunt beschermen. De kracht van dutchnetworks ligt in het ontwerpen van schaalbare en betrouwbare netwerken, welke gebruik kunnen maken van XDR technologie. Het advies van de netwerkarchitect kan uiteenlopen van een setup van één groot kantoorpand tot een netwerk bestaande uit meerdere vestigingen in binnen- en buitenland. Deze netwerken kunnen zowel complexe VPN verbindingen tot SD-WAN oplossingen omvatten.

Uiteraard is bescherming (cybersecurity) van uw netwerk één van de belangrijkste aspecten waar rekening mee wordt gehouden bij het ontwerpen van netwerk architectuur. Uw bedrijfsdata is immers het belangrijkste dat uw bedrijf bezit. Wilt u meer lezen over de beveiligingsopties die wij aanbieden, bekijk dan de Cybersecurity overzichtspagina.

Overal sterk draadloos internet Corporate Wi-Fi aanleg

Een sterke en stabiele oplossing voor alle mobiele verbindingen is uiteraard een betrouwbaar Wi-Fi netwerk. Dutchnetworks kan naar wens een Wi-Fi oplossing opnemen in de geadviseerde netwerk architectuur, om zo bewust op bepaalde plaatsen (zoals een vergaderruimte of een magazijn) een verbinding aan te bieden. Door gebruik te maken van apparatuur van het merk UniFi is het mogelijk om de hardware op te nemen in de monitoringsystemen van dutchnetworks. Deze zijn op afstand te beheren en maken gebruik van het Wi-Fi6 en 6E protocol. Door monitoring is het mogelijk het gebruik van uw Wi-Fi netwerk te analyseren.

Mocht de voorkeur uitgaan naar een beveiligd ‘Wi-Fi only’ netwerk architectuur voor alle end-points, behoort dit ook tot één van de mogelijkheden.

Schaalbaar netwerk
Is uw organisatie voorbereid op groei? Of de ambitie nu organische groei, een overname of internationalisering is, dutchnetworks denkt vooruit bij het inrichten van uw IT netwerk.

Zakelijke Wi-Fi netwerken
Met de vele mobiele apparaten die wij gebruiken, is overal kunnen werken de nieuwe norm geworden. Laat u goed adviseren om op strategische plaatsen access points te monteren voor een sterk bereik.

Van de internetverbinding tot endpoint
Vanaf de inkomende internetverbinding tot de endpoint verzorgt dutchnetworks het netwerk. Om uw cyberweerbaarheid te verhogen is het goed beveiligen van deze complexe diensten uiterst belangrijk.

NETWERK ARCHITECTUUR en strategie DE JUISTE AANPAK RESULTEERT IN EEN PASSENDE STRATEGIE

Afhankelijk van de complexiteit van het beoogde netwerk wordt in overleg een traject opgesteld voor een nieuw of een vernieuwd netwerk. Hierbij wordt de schaalbaarheid zeker ook als belangrijke factor meegenomen. Om dit traject te laten slagen en doelstellingen te bepalen, zal er vooraf een heldere visie en strategie voor het bedrijf bepaald moeten worden. Aan de hand van de beoogde doelstellingen kan de roadmap worden uitgewerkt. Bij de klanten met een SLA contract evalueren wij elk jaar de status van het netwerk en de groei van het bedrijf. Mochten de behoeftes of de wensen veranderen, dan kan daar op ingespeeld worden door een gericht advies en kunnen de potentiële investeringen voor de toekomst ook inzichtelijk worden gemaakt. Zo krijgt de desbetreffende verantwoordelijke binnen uw bedrijf een helder beeld.

Netwerk bekabeling
Door een doordacht netwerk wordt de bedrijfscontinuïteit vergroot

VERZORGING VAN KABELINFRASTRUCTUUR DUTCHNETWORKS VERZORGT OOK DE AANLEG VAN EEN NIEUW BEDRIJFSNETWERK

Dutchnetworks ontzorgt van ontwerp tot uitvoer. Mocht er nog geen kabel infrastructuur aanwezig zijn, kunnen wij u hier ook in ontzorgen. Voorafgaand aan de montage wordt, samen met de monteur, een plan van aanpak opgesteld en een tijdsplanning doorgenomen. Van kabels tot de geadviseerde hardware (routers, switches, firewalls en access points). Dutchnetworks levert ook patchkasten en UPS modules om stroomuitval/-onderbrekingen op te vangen. Heeft u ook een internetverbinding met een back-up verbindingen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen? Een goed netwerk start bij een sterke internetverbinding met een fallback oplossing. Lees hierover op de pagina verbindingen.

Netwerk monteur
Netwerk specialist
COMPLEMENTAIR AAN DE HUIDIGE IT AFDELING Onze technische kennis

Vanaf de internetverbindingen tot end-point (server/pc/laptop) kunnen wij het volledige netwerk configureren, beheren en onderhouden. Complementair aan de huidige IT afdeling, die in de basis sterk is in werkplek-, server- en cloudbeheer. Graag delen wij een aantal termen waar de specialisten van dutchnetworks ruim voldoende kennis van hebben: LAN, Wi-Fi, WAN, VPN, SD-WAN, VoIP, XDR, switching, routing, bandbreedte management, remote workers, fallback enzovoort. Is uw interesse gewekt? Neem contact op met één van onze adviseurs om uw nieuwe IT netwerk te bespreken.

Een jaarlijkse review van de netwerk architectuur zorgt ervoor dat deze meegaat in veranderende eisen en wensen en dat in kaart wordt gebracht welke investeringen op termijn noodzakelijk zijn.