dutchnetworks logo

Vergroot uw network security door netwerk segmentatie en netwerk policies Maak je netwerk veiliger met de juiste instellingen!

Een doordacht netwerk waarbij rekening gehouden wordt met zaken zoals snelheid, continuïteit, schaalbaarheid en veiligheid is de basis. Het team van dutchnetworks bestaat onder andere uit een aantal ervaren netwerk architecten met jarenlange ervaring en up-to-date vakkennis, zij zorgen voor een sterk IT fundament. Maar het stopt niet bij het leveren en onderhouden van de hardware, het gaat vooral om de configuratie om het netwerk veiliger te krijgen. Dit vindt onder andere plaats door netwerk segmentatie op basis van policies die bepalen welke gebruiker welke rechten heeft of krijgt. Door gebruik van VLANs wordt bepaald welke groep van welke netwerkopties gebruik mag maken. Door gescheiden VLANs kan de poort waar bijvoorbeeld de bekabelde printer op aangesloten is beperkt worden, zodat er geen toegang is tot de bedrijfsdata op de server(s) of (back-up) clouddiensten zoals Wasabi.

Ook verkleint het gebruik van VLANs de kans op teveel broadcasts waarin er teveel apparaten naar elkaar aan het uitzenden zijn. Dit zijn maar enkele voorbeelden, er zijn er tientallen situaties op te noemen die allemaal kwetsbaarheden vormen waar hackers naar op zoek zijn. Door gebruik te maken van Demilitarized zone (DMZ) en een vast IP-adres kunnen bepaalde delen van het netwerk ook gescheiden worden van buitenaf, wel zo veilig!

Network Security
Network security installateur

Beperk toegang met switch port authentication Bekabeld en draadloos netwerk beveiligen

Bij de meeste bedrijven is er een wens voor een bekabeld en een draadloos netwerk, zodat overal in het pand of op meerdere locaties gewerkt kan worden. Juist voor een draadloos (Wi-Fi) netwerk zijn policies om u te beschermen tegen cyberaanvallen noodzakelijk. In de basis kiest dutchnetworks voor een gescheiden gastennetwerk, met daarbij de optie om (naast de gasten) ook de medewerkers gebruik te laten maken van vouchers met een bepaalde geldigheidsduur. Als we over bekabeld spreken, kiest dutchnetworks voor switch port authentication bijvoorbeeld op basis van een mac adres. Dit houdt in dat geen ander apparaat gebruik kan maken van de ethernetport als het toegewezen apparaat. Laten we het de cybercriminelen zo moeilijk mogelijk maken om in de buurt van de bedrijfsdata te komen door gebruik te maken van sterke network security oplossingen.

Network security

Netwerk segmentatie

Netwerk segmentatie

Netwerk segmentatie houdt in dat een netwerk in meerdere zones wordt verdeeld. Dit voorkomt dat een virus of hacker toegang krijgt tot het gehele netwerk.

Netwerk
policies

Netwerk policies bestaan uit voorwaarden, restricties en instellingen waarmee kan worden bepaald wie toestemming heeft om te verbinden met het netwerk.

Switch port authentication

Een switch met poortgebaseerde authenticatie bepaald of het desbetreffende apparaat bevoegd is om toegang te krijgen tot bepaalde diensten op het netwerk.

Workload
controle

Het netwerk bepaalt het proces waarin de beschikbare werkbelasting wordt verdeeld over de applicaties en gebruikers om optimaal te presteren.

Krachtige network security Hoe ziet het netwerk van de toekomst eruit?

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe ontwikkelingen toegevoegd aan het bedrijfsnetwerk. Door het vele werken op afstand en alle smartphones die gebruik maken van het Wi-Fi netwerk is de druk op het netwerk enorm toegenomen. De opkomst van veilig remote werken, app’s en sensoren zorgen daarnaast ook voor meer druk op het netwerk en verhogen de datastroom. Kies voor een netwerkinfrastructuur dat een zwaardere workload aan kan, om zo voorbereid te zijn op de toekomst. Zoals terug te lezen op de pagina cybersecurity overzicht is network security, slechts één van de drie pijlers die wij adviseren om de strijd met cybercriminelen aan te gaan. Bekijk ook de FNE security oplossing die dutchnetworks adviseert aan haar klanten om zo compleet mogelijk beveiligd te zijn.

Network security gebruiker